Welkom op de website van Hengstenhouderij Van Langenhove

Hengstenhouderij Van Langenhove is één van de meest succesvolle stoeterijen van het Belgisch Trekpaard in België en Nederland. In de laatste 35 jaar heeft familie Van Langenhove meer dan 10 keer de Nationale Kampioen hengst of merrie geleverd. Elk dekseizoen staan kwaliteitsvolle hengsten ter dekking en kunnen fokkers rekenen op een ongeëvenaarde service..

Hengsten ter dekking 2024

Bert

van Turkeyen

Meer info
Kobus van de Klaverhoeve

Kobus

van de Klaverhoeve

Meer info

Dolf

van 's Hertogendijk

Meer info
Scott van de Voshoek

Scott

van de Voshoek

Meer info

Bob

de ter Couterhoeve

Verhuurd 2024

Oslo

de Beaume

Goedgekeurd FR

Hengstenhouderij Belgisch Trekpaard

Eddy Van Langenhove nam de hengstenhouderij over van zijn vader Arthur. Hij werd pionier voor de KI-inseminatie bij het Belgisch Trekpaard. Deze jarenlange ervaring zorgt voor een ongeëvenaarde service naar fokkers toe.

Kwaliteit komt steeds eerst wanneer wordt beslist welke hengsten ter dekking zullen staan. Een goede bouw met krachtige bewegingen en een goede bloedvoering zijn de belangrijkste eigenschappen die de hengsten van Hengstenhouderij Van Langenhove typeren.

Elk jaar worden een aantal veulens gekocht met het oog op de toekomst. Op deze manier volgt Hengstenhouderij Van Langenhove de ontwikkeling van de paarden vanaf een jonge leeftijd en wordt een continue strenge selectie doorgevoerd alvorens ze worden ingezet als dekhengst voor de fokkerij.

Hengstenfolder 2024

Nieuwsbrief & folder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste nieuwtjes te ontvangen en registreer je om onze hengstenfolder te ontvangen.


Aanmelden

Volg ons op social media

Het laatste nieuws kan u steeds volgen op onze Facebook-pagina!

 Facebook

 Instagram

Online veulenshow

Door de corona-crisis moesten we de zaken anders aanpakken en organiseerden we in december 2020 voor het eerst een online show waarin we onze nieuwe jaargang trekpaardveulens en de vaders, de hengsten voorstelden.
» Klik hier om alle shows te bekijken

Veulens 2023

Klik hier om de trekpaarden te bekijken die we momenteel te koop hebben.