NEWS

European championship gives rise to exports

Draft horses abroad | part 2

We promised it in an  earlier news item and so here it is: part 2 about some sales of Belgian draft horses abroad! At that time the four foals were still on their way from the Netherlands to their new destination in the USA.

Translation will follow.

Europees Kampioen aanleiding tot exporten
Laura van de Fossa Eugenia (v. Flor van ’t Cleihof) was in 2016 de eerste Europees veulenkampioen en dat bleef ook buiten Europa niet onopgemerkt. In 2017 ging Laura's blauwe halfzus, Noa van de Fossa Eugenia (v. Mette van ’t Rijkelhof), uit dezelfde moeder als Laura (Carmen van de Fossa Eugenia) naar Canada. Hengstveulen Nadal van de Fossa Eugenia (Matteo van ’t Rietenhof x Stella van de Fossa Eugenia - de oma van Laura) vertrok ook richting Alberta, Canada. Mede door dit succes volgde er dit jaar weer enkele exporten naar Amerika en Canada.

Blauw bloed
Lara van de Bouwhoeve (Bonarius van ’t Zand x Zita van de Bouwhoeve) is een blauw veulen - wat men in Canada graag ziet - en komt daarbij ook nog eens uit blauw bloed. Grootmoeder Martine van de Onlandshoeve is immers ook de moeder van Gaston en Mathador van de Bouwhoeve die zijn stempel heeft gedrukt op de hedendaagse fokkerij. Lara vertrok dan ook vanaf deze bekende stalnaam van Marcel Asbreuk uit Diepenheim.

Bloedspreiding

  • Er zijn 3 veulens richting Kentucky vertrokken met diverse bloedlijnen. Hengsveulen Victor van de Fossa Eugenia (v. Thor van de Kerkeveldhoeve) uit de zwarte Fenna van ’t Cleihof met als stammoeder Nadia van Nieuwenhove vertrok van bij P.A.J.Gaal en zonen te Venlo.
  • Bruin merrie veulen Lydia van Hoeve Ruth (Fiston van hoeve Ruth x Supra van Wilshof) van de Gebroeders Swinkels uit Vlierden. Lydia is vernoemd naar de stammoeder Lydia van Gunterslaer die weer op haar beurt de moeder was van de vosschimmel hengst Johan.
  • Nicole van de Vinkenbossen v. Bram van de Lieshof x Mirza van de Mierenest, v. Hugo van de Vinkenbossen paste qua bloed en kwaliteit mooi bij de twee andere veulens. Zij vertrok van bij Marcel de Rooy te Sprundel.

Zusje van
Sem van de Fossa Eugenia (Unik de Lichereau x Carmen van de Fossa Eugenia) komt uit dezelfde moeder als Laura en Noa. Zij stammen allemaal af van Marijke van ’t Venhof waarmee de stal van de Fossa Eugenia is opgebouwd. Een oude duurzame stam waar velen plezier aan beleefd hebben. Sem vertrekt naar Nebraska in Midden Amerika.

Van Vader op Zoon
Emma uit de Vinkenpeel (v. Arthur van Wooldink) uit de Vinkenpeel-stal van Hans Manders is vernoemd naar kleindochter Emma. Zij was met haar ouders over uit Amerika voor een bezoek aan oma Divie en opa Hans toen het veulentje Emma geboren werd. Emma is ook vertrokken naar Ohio waar de zonen Hein en Walter van Hans en Divie wonen. Beiden geen onbekende in de Nederlandse trekpaardwereld gezien hun eigen genen.

Auteur: Jeroen Gaal


© familie Gaal

Subscribe to Trekpaard.net

Trekpaard.net has been the reference for years when it comes to the Belgian/Dutch Draft Horse. With a Basic or Professional subscription you get access to even more information about draft horse breeding.

Subscription info